Skip to the content

Febelco is de grootste Belgische groothandelaar-verdeler van geneesmiddelen, met een marktaandeel van 43% en een omzet van 1,5 miljard euro. Febelco verwerft hierdoor een plaats in de top 100 van de Belgische bedrijven. Als coöperatieve is het aandelenkapitaal volledig in handen van de klanten, de zelfstandige Belgische apothekers.

Het klantenbestand van Febelco bestaat uit meer dan 3.200 apotheken die dagelijks tot drie keer bevoorraad worden vanuit acht vestigingen verspreid over heel België, nl. Brugge, Izegem, Kortenberg, Olen, Sint-Niklaas, Wijnegem, Zolder en Frameries. Febelco telt 1.200 werknemers.

Febelco maakt deel uit van Febelco Group. De strategie die we volgen, de beslissingen die we nemen, de manier waarop we samenwerken … Alles staat in het teken van onze missie, visie en waarden.

Missie | WAAR WE VOOR STAAN

Met haar geïntegreerde distributie-en dienstverleningsactiviteit is Febelco Group een belangrijke nationale partner van de zelfstandige apotheker en de farmaceutische industrie.

Dankzij een breed productengamma, een efficiënt team van ervaren medewerkers en een hoogstaand service-en kwaliteitsniveau slaagt Febelco Group erin om hen totaaloplossingen aan te bieden, en zo onrechtstreeks het welzijn van de patiënt te verhogen.

Visie | WAAR WE VOOR GAAN

Als coöperatieve van zelfstandige apothekers gaat Febelco Group voor de uitbreiding van haar toonaangevende positie in België, en dat in haar verschillende operationele divisies. Febelco Group wil een trendsetter zijn in haar markt, op basis van haar lokale verankering met de zelfstandige apothekers in België én haar positie als gesprekspartner van de farmaceutische industrie tot op Europees niveau. Zo wil Febelco Group een solide werkgever zijn, en duurzame groei en meerwaarde creëren voor haar partners en aandeelhouders.

Waarden | HET DNA VAN FEBELCO

De waarden van Febelco Group verduidelijken wat ons typeert en verbindt.

  • Coöperatief: het hart van Febelco Group. 
  • Betrouwbaar: we handelen eerlijk en correct, en komen gemaakte afspraken na. 
  • Duurzaam: we kiezen voor een langetermijnsamenwerking met onze partners en onze medewerkers. 
  • Innovatief: we investeren in nieuwe ideeën, technologieën en trends, om klaar te zijn voor morgen 
  • Zorgzaam: we dragen zorg voor onze partners en medewerkers en stellen collegialiteit voorop. 

Heb je een vraag?