Skip to the content

Febelco Group ondersteunt zelfstandige apotheker met stevige uitbreiding private label Febelcare

Febelco Group (1.5 miljard euro omzet) breidt vandaag zijn private label Febelcare gevoelig uit met 4 nieuwe gamma’s, die verkrijgbaar zijn in de zelfstandige apotheek. Febelcare zag het licht in 2014 en kadert in het coöperatieve gedachtengoed van Febelco Group, dat elke dag een antwoord wil bieden op de voortdurend veranderende markt waarin zijn 3000 klanten (waarvan 2000 aandeelhouders) zich bevinden, met nieuwe concurrenten, krimpende marges, prijsdalingen van medicijnen, en een aanzienlijke hoeveelheid administratief werk.

“Febelcare is een gamma van apothekers voor apothekers”, zegt Eric Van Nueten, gedelegeerd bestuurder van Febelco Group. Het is opgebouwd uit drie krachtige argumenten: Febelcare is enkel verkrijgbaar in de zelfstandige apotheek, de producten staan synoniem voor kwaliteit, en de aankoopvoorwaarden voor de apotheker zijn interessant. Het nieuwe gamma bestaat uit Febelcare Cold Hot Pack (herbruikbare warm-koudkompressen), Febelcare Physio (fysiologische serum), Febelcare Plast (pleisters) en Febelcare Skin (hand- en voetcrème, body lotion en micellaire oplossing).

De afgelopen 5 jaar werden al wondverzorgingsproducten, lenzenvloeistof en digitale thermometers op de markt gebracht onder de noemer van Febelcare, en dat was meteen een succes. “De komende jaren willen we een versnelling hoger schakelen en regelmatig nieuwe producten aan het gamma toevoegen,” aldus Eric Van Nueten. “Elke apotheker die kiest voor Febelcare, kiest voor de toekomst. Zijn toekomst. We kijken er dan ook erg naar uit om deze nieuwe producten aan het grote publiek voor te stellen.”

Meer informatie op www.febelcare.be.

Heb je een vraag?